Natuurlijk wol verven

EvenementNatuuratelier20apr13:0015:0013:00 - 15:00(GMT+02:00) Natuurlijk wol vervenWORKSHOP MET MONIQUE WILLEMSE

Info

Monique Willemse speelt als botanisch colouriste met plantaardige ingrediënten als kleurstof. Tijdens Earthday leert ze je in samenwerking met de natuur twee plantaardige kleurverfbaden maken. Hiermee verf je prachtige ruwe wol van het Drents heideschaap. Verwonder je over de verborgen kleuren in de restanten van een groente en van een op De Hoorneboeg groeiende plant. Laat je inspireren. Je neemt prachtige gekleurde wol mee naar huis.

Monique heeft jarenlange ervaring als colouriste voor de wereldwijde creatieve papierindustrie waarvoor ze nieuwe kleurpaletten, collecties en producten ontwikkelde. Dit bracht haar naar Japan waar zij de bijnaam Momoko-san kreeg. Momoko Natuuratelier is de naam van haar atelier voor natuurlijke kleuren in Drenthe. Daar geeft zij workshops zoals o.a. de Jaarcirkel Wilde Kleuren, Shibori Indigo en werkt ze ambachtelijk aan haar consultancy opdrachten uit het bedrijfsleven.

Tarieven

Wil jij graag bij deze workshop zijn? Je bent meer dan welkom.

 

€ 29,50 – per kaartje

 

Koop tickets

Klik hier om jouw kaartje(s) te kopen

 

Ook bij minder mooi weer gaat de workshop door. Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Verzameltijd: 12.45 uur
  • Starttijd: 13.00 uur
  • Eindtijd: 15.00 uur
  • Locatie: De Veranda
  • Door wie: Monique Willemse
  • Voertaal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

 

Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Deze is geldig voor de hele dag.

Over de organisatie

Over Monique Willemse

In haar Natuuratelier in het Drentse esdorp Gees en op Earthday op De Hoorneboeg belicht zij de schoonheid en intelligentie van kleuren uit de natuur. Zowel als maker van vrij werk als bij het geven van workshops. Tijdens haar workshops ontdek je de verborgen kleuren in verfplanten, boomblaadjes, bloemen in de berm, het bos en in de verfplantentuin achter het natuuratelier. Daarbij ervaar je de natuur tijdens haar verfplanten verzamelwandelingen en in haar biologische verfplantentuin. In de lessen voel je de zintuiglijke tactiliteit van de ruwe en gesponnen wol van lokale Drentse schapenrassen en kleur je natuurlijke stoffen. De lessen inspireren je om anders om te gaan met grondstoffen, de natuur en met textiel. Haar leerlingen leggen schatkistjes aan van wat zij in Momoko Natuuratelier leren maken.

Meer informatie

www.momoko.nl
Scroll naar boven