Regeneratieve landbouw

EvenementWorkshop20apr15:3017:3015:30 - 17:30(GMT+02:00) Regeneratieve landbouwWorkshop met Eva Vos van Natuurboerderij KipEigen

Info

Landbouw die werkt aan natuurherstel, koolstofvastlegging en dierwaardig leven: het kan! Iedereen die wil leren wat regeneratieve landbouw precies inhoudt, kan naar deze speciale workshop komen. Eva Vos, initiatiefnemer van Natuurboerderij KipEigen, legt de basics uit en vertelt over hoe ze hier in de praktijk mee bezig is op haar boerderij, gerund samen met compagnon Ellen Bosgoed.

Ze telen groente in de tuinderij en fruit in de boomgaard, waar kippen en schapen heerlijk tussen de bomen scharrelen. Ze hebben een mini-voedselbos en nog veel meer. Ook vertelt Eva hoe je zelf onderdeel kunt worden van de positieve impact van regeneratieve landbouw: de keuzes die jij maakt doen er namelijk toe. Raak geïnspireerd door een positief verhaal en ga naar huis met nuttige tips over hoe je zelf – ook zonder boerderij – bij kan dragen aan een betere wereld.

Onderwerpen die aan bod komen:

De huidige impact van landbouw op klimaat, natuur, dierwelzijn en onze gezondheid.
Hoe regeneratieve landbouw de aarde kan herstellen.
Het belang van een gezonde bodem.
De rol van dieren in ons landbouwsysteem.
Hoe we op Natuurboerderij KipEigen een positieve impact maken op de biodiversiteit, klimaat, en welzijn voor dier en mens.
Hoe je in je eigen context met regeneratie aan de slag kunt.
Samen nadenken over wat je wél kunt doen om de aarde en alles wat er op leeft weer een stukje gezonder te maken.

Voor wie:

Deze workshop is voor iedereen die inspiratie wil opdoen over duurzame/regeneratieve keuzes als het gaat om voedsel, landbouw, (moes)tuin & kippen De workshop is ook zeker interessant ivoor degenen die alleen een moestuin/tuintje hebben! Ook in het klein kan je namelijk verschil maken: je gaat met handige tips naar huis over hoe je bijvoorbeeld met de bodem om kan gaan in je tuin, en hoe je een mooie en productieve tuin kan krijgen, terwijl de natuur en het klimaat ook mee-profiteren. Tipje van de sluier: je tuin heeft minder last van droogte! Zelfs al heb je alleen een balkon: iedereen kan bijdragen aan regeneratie. En ja, ook zonder de ambitie om een boerderij te starten, kan je bijdragen!

Tarieven

Wil jij graag bij deze workshop zijn? Je bent meer dan welkom.

 

€ 24,50 – per kaartje

 

Koop tickets

Klik hier om jouw kaartje(s) te kopen

 

Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Verzameltijd: 15.15 uur
  • Starttijd: 15.30 uur
  • Eindtijd: 17.30 uur
  • Locatie: In de Villa: Grote Kamer (1e verdieping)
  • Door wie: KipEigen
  • Voertaal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

 

Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Deze is geldig voor de hele dag.

Over de organisatie

Over KipEigen

 

KipEigen staat voor regeneratieve landbouw: landbouw die werkt aan herstel en waar leven centraal staat. Met een positieve impact op ons landschap, de natuur, het klimaat en welzijn van dier en mens. Ze produceren gezonde groenten, fruit, eieren & vlees voor de lokale gemeenschap. Hun kippen en schapen krijgen het beste leven en helpen de kringloop te sluiten, circulair en fossielvrij. Via het diverse leeraanbod willen ze burgers en boeren inspireren om bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan de broodnodige voedseltransitie. Leuk om te weten: jij kunt deelnemer worden van de natuurboerderij, met een eier-aandeel, via de groentepakketten, of via Adopteer een Haantje.

Meer informatie

www.kipeigen.nl
Scroll naar boven