Wilde bijen expeditie (4+)

EvenementSamen met je kind20apr13:4515:0013:45 - 15:00(GMT+02:00) Wilde bijen expeditie (4+)Ga op ontdekkingstocht met de Hommelkoningin

Info

Waar wonen de wilde bijen? Wat vinden ze lekker? En welke soorten zijn er? En oh ja, wist jij dat er van de 365 bijensoorten in Nederland maar eentje honing maakt?!” Leren wordt pas echt leuk als je actief mag ontdekken, denken en meedoen. Daarom hebben we een onvergetelijke ontdekkingsreis ontwikkeld: het mysterie van de wilde bijen. Een expeditie die start in het hommelnest van de Hommelkoningin, de spelbegeleidster, waarbij de natuurlijke omgeving, wilde bijen en voedsel centraal staan.

Wat ga je doen?
Je wordt hommel in het nest van de Hommelkoningin en gaat haar helpen om zoveel mogelijk stuifmeel te verzamelen. Maar die krijg je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Gewapend met een expeditie-tas vlieg je als hommels uit in groepjes, op zoek naar verschillende beleefpunten die over het terrein verspreid staan. De routekaart helpt je op weg. Zet je innerlijke kompas aan en het avontuur kan beginnen. Bij ieder beleefpunt horen uitdagende opdrachten die jou steeds iets nieuws leren over het leven van de wilde bijen.

Tarieven

Dit is een duo-workshop voor volwassene & kind (vanaf 4 jaar).

 

€ 14,50 – voor 1 volwassene & 1 kind
€ 7,50 – voor een extra volwassene of kind

 

Koop tickets

Klik hier om jouw kaartje(s) te kopen

 

Ook bij minder mooi weer gaat de workshop door. Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Verzameltijd: 13.35 uur
  • Starttijd: 13.45 uur
  • Eindtijd: 15.00 uur
  • Locatie: De Tipi op de heuvel
  • Door wie: Bee Foundation
  • Voertaal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

 

Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Deze is geldig voor de hele dag.

Over de organisatie

Over Bee Foundation

 

Bee Foundation vertegenwoordigt de stem van alle bijen en helpt mensen de connectie met hun natuur te hervinden. Ze activeren mensen om weer naar buiten te gaan, zich te verwonderen. Wat leeft er, wat groeit er, wat zoemt er. En… wat kun je doen om bij te dragen? In de bij-lessen nemen ze je mee naar buiten en dagen ze je uit te ontdekken, te groeien en te verwonderen. Terug naar onze natuurlijke wijsheid!

Meer informatie

www.bee-foundation.nl
Scroll naar boven