Bosbios: Songs of the earth

EvenementFilm/Docu20apr16:3018:2016:30 - 18:20(GMT+02:00) Bosbios: Songs of the earthMet intro door Sacha Post

Info

Op Earthday organiseren we een regenproof Bosbios! Onder een grote festivaltent, met om je heen de prachtige natuur van De Hoorneboeg, kijk je naar de film Songs of Earth, geïntroduceerd door wildernisgids en filosoof Sacha Post.

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen. Daaronder het zachte getik van de wandelstokken van de 84-jarige Jørgen, waarmee hij voorzichtig de keien op zijn pad trotseert. Zijn dochter, regisseur Margreth Olin, filmt hem een jaar lang als gids door de spectaculaire Noorse vallei Oldedalen, die hij op zijn duimpje kent.

Margreth verliet het gebied jaren geleden; haar (voor)ouders zijn een stuk honkvaster. Die groeiden er op, werden er verliefd en stichtten er meerdere gezinnen – incidentele aardverschuivingen en overstromingen met het verlies van geliefden tot gevolg horen ook bij het leven in de grillige natuur. Met dit soort familieverhalen, wetenswaardigheden over het dorp en anekdotes uit zijn eigen kindertijd is vader scheutig, zoals ouderen dat kunnen zijn. Maar als hij wandelt, omringd door rotsen, dieren én drones, is er rust.

Het adembenemende landschap wordt bijna uitsluitend begeleid door de geluiden van de natuur, die het London Contemporary Orchestra vertaalde in melodieën. Een groots natuurspektakel, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis.

Tarieven

Wil jij graag bij deze Bosbios film zijn? Je bent meer dan welkom.

 

€ 17,50 – per kaartje

 

Koop tickets

Klik hier om jouw kaartje(s) te kopen

 

Ook bij minder mooi weer gaat de workshop door. Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Verzameltijd: 16.15 uur
  • Starttijd: 16.30 uur
  • Eindtijd: 18.20 uur
  • Locatie: Tent op ‘t Veld
  • Door wie: Rooted & Nature of Wonder
  • Voertaal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Ter plekke kan dit (echt) niet meer.

 

Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Deze is geldig voor de hele dag.

Over de organisatie

Over Sacha Post

 

Sacha Post is wildernisgids en filosoof. Hij faciliteert retraites en initiaties in de wildernis waarin je de verbinding met je natuur verdiept en je leven afstemt op de cyclische ritmes van de seizoenen.

 

Al duizenden jaren zoeken we de diepe stilte van de wildernis op om onze visie op het leven te verhelderen. Wat betekent het om diepgeworteld te leven in afstemming met onze innerlijke natuur? In een korte lezing vertelt Sacha Post hoe de natuur ons kan helpen om antwoord te krijgen op die vraag.

Meer informatie

www.wearerooted.org
Scroll naar boven